Acerca de

LIZA91.jpg

Soul behind

Ik ben Liza Elvira, 28 jaar en vier het leven samen met mijn 5 jarige zoon. Je vindt mij dagelijks met veel plezier in de keuken en hardlopen is voor mij de puurste vorm van spelen. Dans brengt mij in mijn hart en helpt mij mijn emoties doorvoelen. Ik ben optimistisch en spiritueel maar vooral: mijzelf. 

Na de geboorte van mijn zoon kwam ik voor het eerst in aanraking met de onderdrukking van het moederschap in de huidige samenleving en het systeem.

 

Tegen mijn natuur in begon ik noodgedwongen veel eerder dan goed voor ons was met het hervatten van mijn werk (pedagoog). Hierop volgend bevond ik mijzelf niet veel later in een zware depressie. 

 

Van binnen voelde ik heel helder waar ik naar verlangde: het moederschap omarmen. Aanwezig zijn voor mijn zoon. De natuur in mij accepteren. Mijn lijf en geest riepen mij door middel van een zware depressie terug naar huis. Hier begon mijn reis van helen en voelde ik voor het eerst mijn missie.

“Het is mijn missie de mentale en fysieke gezondheid van onze moeders en kinderen te beschermen en verbeteren.”

The way it manifests

  • Mothervillage!

  • Het moederschap normaliseren, omarmen en een high respected place in de maatschappij geven.

  • Ik geloof in voorleven om een verandering te creëren. Dagelijks zorg ik met al mijn liefde voor mijzelf en mijn zoon. Ik omarm het moederschap voluit. 

  • Leven in het ritme van mijn vrouwelijke cyclus.

Think about it

Generatie op generatie gaat de mensheid fysiek en mentaal zeer ernstig achteruit. Veel mensen lijden aan een burn-out, depressie en chronische stress met alle gevolgen van dien. Ik richt mij op onze moeders en kinderen. 

 

Moeders tussen de 20 en 35 jaar bevinden zichzelf vaak na het moeder worden in het huidige systeem in een neerwaartse spiraal. Niet alleen moeders maar ook kinderen vinden we steeds jonger mentaal en fysiek in zeer verslechterde gezondheid. Dit is zeer zorgwekkend. Moeders en kinderen anno 2022 zijn vaak ongezond en ongelukkig. 

 

Ik geloof erin om dit te keren dat wij terug moeten naar het begin. De eerste jaren na de geboorte.  De verbinding tussen moeder en kind. De zorg voor moeder en kind.  

Wij leven in een tijd van herdefiniëren van het moederschap en onze rol als vrouw. Wat nu van ons als vrouwen wordt gevraagd en wat wij van onszelf eisen is totaal nieuw en ver van onze natuur. Het moederschap lijkt een onzichtbare rol geworden in onze samenleving.

 

Ik sta ervoor dat wij deze rol weer vol vanuit onze natuur en liefde mogen verwelkomen en omarmen. Wij mogen zelf keuzes maken. Time to own our place. 

Het systeem heeft je doen geloven dat het moederschap individualistisch is. Maar is het niet veel mooier onze uitdagingen en blijdschap samen te dragen? Om hulp te vragen waar nodig? Dat wij het leven samen vieren, elkaar supporten, onze krachten en wijsheden bundelen? Samen is zoveel krachtiger en lichter.

Zullen wij samen het verschil maken en het moederschap in nieuw daglicht zetten? Zie ik je in de cirkel?

Veel liefs,

Liza Elvira

 

PS. Vindt je het leuk om meer over mijn reis van helen te zien en lezen?

Check www.lizaelvira.nl of volg mij via Instagram @lizaelvira.nl

“If we change the beginning of the story,
we change the whole story.”

"Behind every great mom is a tribe of other great moms who have her back!"